Eerder vanmiddag op het programma; een perslunch in het kader van de verkiezing wijnvrouw van het jaar 2019. Deze award is een initiatief van register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater) en onderneemster Clarissa Slingerland (MissPublicity) en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Als vrouw die iets met wijn doet, wilde ik hier natuurlijk bij zijn!

Deze lunch, die plaatsvondt bij Indonesisch restaurant Blue Pepper in Amsterdam, was vooral een gelegenheid om meer te weten te komen over de verkiezing en om kennis te maken met hoofdsponsor Ayala. Ayala is een Champagne huis gevestigd in het Franse Aÿ en het gave is dat hier een vrouw, Caroline Latrive, aan het roer staat als Chef de Cave! Een goede link met de wijnvrouw van het jaar verkiezing dus.

Ayala champagne

De afgelopen maanden werd elk kwartaal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen en de 4 genomineerden zijn intussen allemaal bekend. Deze 4 dames maken een kans op deze nieuwe titel: Birthe van Meegeren, Michèle Lainé, Monique Breuer en Esmee Langereis.

Op 31 mei 2019 vindt het finale event plaats tijdens Villa’s Culinair Wijntheater en zullen we dan weten wie met de award aan de haal gaat. Het idee is dat de verkiezing een jaarlijks evenement wordt.

Een pittige lunch

Naast alle informatie over deze verkiezing proefden we ook 2 heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken van chef Sonja. Yes, een dame aan het hoofd van de keuken, ook weer toepasselijk! Een pittige tante (naja, oma want ze blijkt al 77 jaar te zijn…) die zichzelf ‘maar gewoon een huisvrouw’ noemt maar al wel 17 jaar de keuken van Blue Pepper leidt. Mooi om te proeven ook, hoe de Ayala Champagne zich goed staande kon houden ondanks de pit in de gerechten!

We proefden 3 verschillende champagnes, waaronder de Brut Nature. Mijn favoriet van de middag!

UPDATE: de uitslag!

Tot 30 mei kon er gestemd worden. Die stemmen samen met de bevindingen van de vakjury bestaande uit Barbara Verbeek (eigenaar Wijntheater), Peter van Houtert (Managing Director Verbunt Verlinden), Heleen Boom (eigenaar theater en restaurant Bouwkunde) en Janny van der Heijden (culinair journalist) resulteerden vandaag in de ontknoping van deze verkiezing. Intussen weten we dat Birthe van Meegeren de winnaar is geworden!

Barbara Verbeek (l) en Clarissa Slingerland (r) met een van de genomineerden (31/5 intussen bekend dat ze de winnaar is van deze eerste editie!) : Birthe van Meegeren (foto: Joyce Goverde)

Voor deze perslunch ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Facebook Reacties