Wine in tubes van Albert Heijn: je eigen wijnproeverij thuis

Wine in tubes; wel eens van gehoord? Zoals de naam al aangeeft gaat het dan om wijn in buisjes. En sinds kort zijn er wine in tubes van Albert Heijn. Ik kreeg een doosje toegestuurd om ze eens te proberen, maar had ze ook al in de winkel zien liggen. Of het wat is deze wijn in buisjes? Ik testte het voor je en de ervaring van mijn kleine wijnproeverij en conclusie lees je in deze blog.

Wine in tubes van Albert Heijn

In het doosje met de wine in tubes van Albert Heijn vind je 6 buisjes met wijn, 2 buisjes per wijnhuis waarvan je de ‘gewone’ fles trouwens ook bij Albert Heijn kunt vinden. Maar het handige van deze buisjes is dat je op deze manier eerste de wijn kunt testen voordat je besluit de hele fles te kopen.

doosje wine in tubes Albert Heijn

Het belangrijkste: hoe zijn de wijnen eigenlijk?

Hartstikke leuk zo’n nieuw concept maar hoe zijn de wijnen eigenlijk? Daar ben ik natuurlijk het meest nieuwsgierig naar en dus komen de proefglazen uit de kast. Tijd om te proeven! Ik schenk de wijnen in en proef van links naar rechts (zoals de buisjes liggen op de foto hierboven).

De Zuid-Afrikaanse Porcupine Ridge Merlot

Van de geur van deze wijn wordt mijn neus niet heel blij, geen fijne geur! Maar ik heb ook de ervaring dat ondanks een wat mindere geur de smaak heel anders en lekker kan zijn. Dus daar hoop ik op. De wijn is fruitig maar ook aards. Een  stevige Merlot maar verder niet echt diepgang. Mwah, niet echt mijn ding.

Toch handig dat ik dit dan uit zo’n buisje geproefd heb en niet een hele fles open heb getrokken. Dat zou zonde zijn geweest! Geen wijn die ik nog eens in mijn winkelmandje zal doen als ik weer eens bij de Appie ben.

Een fles Porcupine Ridge Merlot kost trouwens normaal €6,99 bij de Albert Heijn. 

De Spaanse Familia Castano Macabeo

Snel door naar de volgende wijn, de enige witte in het doosje. En gelukkig, hier word ik wel blij van! Dat begint al bij de geur. Een aromatische wijn die bloemig en naar perzik ruikt. Een fijne frisse smaak waar ook de perzik weer terug komt. Door een klein zuurtje wordt de wijn niet te fruitig.

Deze wijn valt goed in de smaak! En ja, daar zou ik dan weer wel een hele fles van kopen. Na het proeven bekijk ik  hoeveel deze fles dan kost. Maar €3,74! Dat had ik echt niet verwacht! Als je weet wat er allemaal voor nodig is om een fles wijn te maken en de bijbehorende kosten daarvan, kan het eigenlijk echt niet. Maar het is toch echt zo, dit is een lekkere wijn voor weinig geld. Prima voor bijvoorbeeld de borrel. En hij is nog biologisch ook!

Een fles Familia Castano Macabeo kost €3,74 bij de Albert Heijn. 

De Sloveense Puclavec & Friends Cabernet Sauvignon/Merlot

Dan door naar de tweede rode wijn uit deze box, eens kijken of deze me wel kan overtuigen. Het is een klassieke blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. In deze wijn ook weer dat aardse zoals bij de eerste wijn, een kruidigheid, iets van kers en ook laurier. Maar wat de eerste niet had en deze wel is een balans. Deze is een stuk fijner om te drinken.

Een fles Puclavec & Friends Cabernet Sauvignon/Merlot kost €5,99 bij Albert Heijn.

Albert Heijn wine in tubes testen

Conclusie

Met de wine in tubes van Albert Heijn maak je  op een toegankelijke manier kennis met verschillende wijnen en waarschijnlijk ook met wijnen die je zelf niet zo snel zouden kiezen. Want zeg nou zelf, hoe vaak koop jij bijvoorbeeld een Sloveense wijn?

Het is een makkelijke en leuke manier om zo thuis je eigen wijnproeverij te houden. In de doos vind je ook informatie over hoe je precies wijn proeft. Toch handig dat je zo 3 wijnen kunt proeven maar geen 3 hele flessen hoeft te kopen.

Tuurlijk mis je ook wel wat als je op deze manier wijn proeft. Wat ik zelf leuk vind aan normale flessen is dat elke fles zijn eigen verhaal heeft en ook een eigen etiket en extra informatie. Nu vind je wel wat informatie in de doos en zie je een tekening van de fles, maar dat kan wat mij betreft niet tippen aan een ‘echte’ fles.  Daarnaast ben je met wine in tubes gebonden aan deze 3 wijnen, terwijl zelf uitkiezen ook heel leuk is.

Maar deze manier van wijnproeven kost je maar €9,95 een prima prijs wat mij betreft om op een leuke manier kennis te maken met nieuwe wijnen. Ook leuk om weg te geven als cadeau voor een wijnliefhebber!

Nog meer wijn proeven?

Heb je de smaak te pakken en wil je eens een ‘echte’ wijnproeverij thuis organiseren? Lees dan de blog Een geslaagde wijnproeverij thuis organiseren (in maar 6 stappen)

Wist je trouwens dat ik ook een wijnproeverij op locatie kan organiseren die helemaal naar jouw wens kan worden opgezet? Lees alles over de mogelijkheden en misschien organiseer ik binnenkort een wijnproeverij bij je thuis, op het werk, tijdens een verjaard of een andere leuk evenement!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Wijntjes met Esther kreeg dit doosje met Wine in tubes toegestuurd door de Albert Heijn

 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven