Inspiratie/ Wijn

WineClub wijnbox: proeven, ontdekken en genieten!

wineclub wijnbox

Een tijd geleden bestelde ik mijn eerste flessen wijn online. Ik maakte kennis met Baltazar door middel van hun proefbox. Dat beviel zo goed, dat ik lid geworden ben. Maar er is natuurlijk meer leuks te ontdekken op het web!   Via Instagram zag ik foto’s voorbij komen van wijn uit de WineClub wijnbox.

Wineclub wijnbox: kleine proefflesjes

Geen foto’s van reguliere wijnflessen, nee kleine flesjes met allemaal hetzelfde etiket. Het enige verschil? De nummers op deze flesjes. Iets anders dan anders dus, mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Op naar de website, die me er van overtuigde eens een box te gaan proberen. Je kunt er voor kiezen deze maandelijks of tweemaandelijks te ontvangen en je kunt je wijnabonnement ook op pauze zetten. Prima dus om eens te proberen en uit te vinden of het wat is. Oh en voor de prijs (€12,50) hoef je het ook zeker niet te laten.

Maandelijks wijnabonnement

De WineClub wijnbox wordt rond de 15e van de maand verstuurd en dus vond ik de 16e mijn bestelling in de brievenbus. Snel het doosje geopend. Dat ziet er leuk uit! 3  flesjes met rode wijn,  100 ml elk. Daarnaast informatie over WineClub wijnbox en de 3 wijnen. De omschrijvingen (land, jaar, druiven, smaak en geur) van de Cave Saint Antoine Pinot Noir Wooded, Al Ria Tinto Vino Regional Algarve en Despierta Cabernet Sauvignon maakten me meteen al erg enthousiast. Ik had zin om te proeven, en wel meteen!

wineclub wijnbox

Wijn proeven maar!

Diezelfde avond de wijnen uit geschonken; uit elk flesje haal je 2 goede proefglazen. Leuk om deze proeverij samen met iemand te doen dus! Per wijn die je proeft kun je je bevindingen noteren en zo de wijnen goed onderling vergelijken. Na goed ruiken, proeven en vergelijken, zijn we het er over eens en denken we te weten welke wijn bij welk nummer hoort.

wineclub wijnbox

Wijn proeven via een app

Spannend! Zouden we het goed geraden (naja geproefd) hebben? Snel checken of het klopt…. Het leuke is dat WineClub hiervoor een app heeft, waar je je proefnotities kunt invullen en per nummer kunt aangeven welke je denkt dat het is. En ja, de eerste klopte, en ook de tweede en derde! Jippie!!!

Mijn favoriet van deze box is de Al Ria Tinto, Vino Regional uit Portugal. Echt een topper! En een leuke ontdekking, want met Portugese (rode) wijn ben ik eigenlijk helemaal niet zo bekend.

wineclub wijnbox
Ik vind het concept van de Wineclub wijnbox echt goed! Je kunt op deze manier steeds verschillende wijnen proeven, en als er eens een keertje een tussen zit die wat minder bevalt, heb je tenminste niet een hele fles over, die je dan tegen je zin maar verder op drinkt (zonde toch om een hele fles wijn weg te gooien!) Als er eentje bij zit die juist naar meer smaakt, kun je die zo nabestellen. Weet je in ieder geval zeker dat je iets goeds in huis haalt!

Verder is het een mooie en gezellige manier om veel  verschillende wijnen te proeven, nieuwe smaken te ontdekken en meer over wijn te weten te komen. Echt een aanrader!

Is het al 15 december?

Wil je geen enkele update missen? Zorg dan dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie