Amsterdam/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Zelf wijn tappen in Amsterdam bij Rayleigh & Ramsay!

Zelf wijn tappen in Amsterdam

Zelf wijn tappen in Amsterdam: het kan nu Rayleigh & Ramsay in de Overtoom officieel zijn deuren heeft geopend! Samen met andere bloggers en schrijvende pers mocht ik kort voor de opening alvast een kijkje te nemen bij deze wijnbar. Deze uitnodiging nam ik met beide handen aan. Want een wijnbar waar je je eigen wijn mag tappen klinkt natuurlijk fantastisch.

Over Rayleigh & Ramsay

Het idee is dat je bij Rayleigh & Ramsay op een relaxte manier van wijn kunt genieten. En hoe! Er zijn namelijk meer dan 100 (!!) wijnen waaruit je kunt kiezen. Voor iemand met een wijnblog is dit natuurlijk fantastisch. Er is zo veel te kiezen!

Je koopt een pasje waar je een saldo op zet wat je zelf bepaalt. Daarna kun je lekker je gang gaan en gaan proeven! In de zaak vind je 10 verschillende wijndispensers met wijnen in 6 verschillende categorieën. Fresh, mellow, rich voor witte wijn, juicy, smooth en bold voor rode wijn. Het leuke is dat je boven elke wijn in de wijndispenser een briefje vindt met een kleur die correspondeert met de categorie. Op dit briefje staat een leuk weetje over de wijn, alsmede wat info over de smaak.

Je stopt je kaart in de wijndispenser, kiest een wijn en vervolgens besluit je of je een proefslokje, half glas of heel glas tapt. Echt fijn dat je die opties hebt! Bij Rayleigh & Ramsay kan je heel veel wijn proeven en ontdekken dus.

Zelf wijn tappen in Amsterdam Rayleigh & Ramsay

Zelf wijn tappen, hoe werkt het?

Hoe kunnen al deze 100 wijnen tegelijk aangeboden worden? Dat is te danken aan de heren Rayleigh en Ramsay die in 1894 het gas ‘Argon’ ontdekten. Dit edelgas wordt gebruikt in de tien wijndispensers van ‘By the Glass’ die bij Rayleigh & Ramsay aanwezig zijn.

Ik proefde 3 Italiaanse wijnen en ontdekte meteen een nieuwe druif; de Arneis uit de Piëmont regio. Het leuk en verrassend! Daarnaast een Zinfandel, een Riesling en een Pomerol. Ik heb slokjes genomen en halve glazen. Mijn favoriet van deze 6 was de Duitse Wittmann Riesling 100 Hügel.

Zelf wijn tappen in Amsterdam By the Glass

Rayleigh & Ramsay is een waar wijnparadijs!

Wow wat een plek; Rayleigh & Ramsay is een waar wijnparadijs! Dus drink je graag wijn dan is dit echt een plek voor jou! Je kunt wijnen proberen van druiven die je nog niet kent of van onbekende wijnlanden of wijnen proeven die je normaal te duur vindt (omdat je normaal dan  meteen een glas of zelfs een fles moet bestellen). Echt een gave manier om nieuwe ontdekkingen te doen, veel verschillende wijnen te proeven zonder dat je het in je portemonnee voelt en de volgende dag… Maar ik moet bekennen, het is ook een beetje ”gevaarlijk” hier! Je loopt namelijk het risico dat je (bijna) niet meer kunt stoppen met proeven!

Ik wil ook gauw weer terug;  6 wijnen geproefd, nog 94 te gaan 😉 Oh en heb je even geen zin in wijn, je kunt er ook terecht voor een lekker biertje of goede koffie!

Meer van Rayleigh & Ramsay zien?

Een kijkje nemen in de bar en kennismaken met de mensen achter Rayleigh & Ramsay kan in het onderstaande filmpje. Als je héél goed oplet zie je ook mijn arm terwijl ik een glas wijn tap!

We zijn een laagdrempelig café met meer dan 100 wijnen per glas
Tim

Adres en openingstijden

Je vindt Rayleigh & Ramsay op de Zocherstraat 2 in Amsterdam.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Rayleigh & Ramsay Amsterdam

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rayleigh & Ramsay Amsterdam 52.357200, 4.856610 Rayleigh & Ramsay wijnbar Amsterdam

 

Je kan de wijnen gaan proeven op de volgende tijden:

Maandag van 11:00 tot 1:00
Dinsdag van 11:00 tot 1:00
Woensdag van 11:00 tot 1:00
Donderdag van 11:00 tot 1:00
Vrijdag van 11:00 tot 3:00
Zaterdag van 11:00 tot 3:00

Meer wijn?

Te gek: je kan nu zelf wijn tappen in Amsterdam. Maar ook buiten Amsterdam is genoeg te beleven. Enthousiast geworden? Kijk ook eens bij mijn artikelen over Walter Benedict en wijnbar Ravi in Den Haag of Wijn bij Stijn in Den Bosch! Tip: Ook bij restaurant Lot en de Walvis in Leiden is het fantastisch wijn drinken! Een andere tip is een van de meest bijzondere wijnbarren van Nederland: wijnbar het Vliegend Hert in Middelburg.


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie